Odborná výuka je zaměřena na stolničení, potraviny, výživu, kalkulace, ekonomiku, informační technologie, společenskou výchovu, technologii, vybavení hotelových a restauračních provozů. Součástí výuky jsou návštěvy veletrhů a výstav, odborné exkurze do gastronomických provozů, hotelů a potravinářských podniků.
Žáci se účastní odborných soutěží v ČR i zahraničí, zajišťují obsluhu a servis při slavnostních banketech a rautech, účastní se odborných seminářů o moderní gastronomii, nejnovějších trendech obsluhy, stolování a barmanství.
Naše škola spolupracuje s polskou školou Zespół Szkół Nr. 2 im. prof. Tadeusza Katarbińskiego v Dzierżoniowie a slovenskou školou Združená stredná škola obchodu a služieb v Kežmaroku. Obě družební školy jsou zaměřené na gastronomické obory a žáci mají možnost výměny a porovnání poznatků.
Teoretická výuka se střídá s praktickým vyučováním v týdenních cyklech. Odborný výcvik probíhá na provozních pracovištích v Žamberku, Ústí nad Orlicí, Letohradě a v hotelových a restauračních zařízeních s přihlédnutím k trvalému pobytu žáka.
"Kde kdo umí roznášet, málokdo je ale číšník, servírka. U nás se staneš profesionálem."
Číst dál