Ve dnech 18. 1. – 21. 1. 2018 pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR celorepublikovou soutěž Gastro junior Bidfood cup Brno 2018.

 Za naší školu se této významné soutěže zúčastnila žákyně Veronika Krejsová, která se na toto prestižní klání nominovala výtečným úspěchem z Olima cupu 2016, kde získala první místo. Brněnské klání bylo opravdu náročné. Z několika tzv. boxů si soutěžící vylosovali druh minutkového masa (jateční masa, drůbež, ryby, korýši,…) s kombinací čtyř dalších surovin, které musely být zakomponované do soutěžního pokrmu. Veronika si „šťastnou rukou“ vylosovala lososa, tygří krevety, cherry rajčata a jarní cibulku. Z těchto surovin uvařila „Filet z lososa na rozmarýnu s restovanými krevetami, glasovanou karotkou, cherry rajčaty a polentou s vinnou redukcí“. Svým pojetím a rychlostí práce zaujala jak porotu, tak i přítomnou veřejnost. Za tento pokrm získala Veronika umístění v bronzovém pásmu, což považuji za úspěch. Veronice přejeme mnoho zdarů v dalším rozšiřování profesních dovedností ve svém oboru.

Mgr. Karel Plíhal

IMG_6471
IMG_6498
IMG_6573
IMG_6587
IMG_6593

 

Back to top

facebook_page_plugin