Ve dne 19. 5. 2018 se v Litomyšli konal sedmý ročník Gastroslavností M. D. Rettigové. Nedílnou součástí slavností je i prezentace škol formou soutěže. Jako každý rok organizátoři určili téma z kuchařského umění naší slavné kuchařky a buditelky M. D. Rettigové. Tématem sedmého ročníku bylo tzv. „Pečité a sedliny“. Soutěžního klání se zúčastnily i žákyně naší školy - Veronika Krejsová (absolventka oboru kuchař, nyní žákyně oboru cukrář) a Karolína Kotyzová, žákyně prvního ročníku oboru kuchař. Veronika, která má již úspěchy i zkušenosti z gastronomických soutěží, seznámila Karolínu s přípravou i samotnou soutěžní atmosférou. Děvčata se úkolu zhostila s vervou a prezentovala soutěžní pokrm: Pečenou panenku plněnou čočkovou fáší s vinnou redukcí podávanou s kukuřičnou polentou se sýrem a vaječným aspikem. Pokrm se setkal s kladnou reakcí odborné poroty i obecenstva. Naše žákyně touto formou kvalitně prezentovaly školu a s velkým ohlasem se setkal i prodej cukrářských produktů žáků oboru cukrář.
Jitka Pecháčková, učitelka OV

02

Back to top

facebook_page_plugin