Dne 18. 5. 2019 se v Litomyšli již pošesté konala v rámci Městských gastronomických slavností M. D. Rettigové soutěžní přehlídka odborných gastronomických škol Pardubického kraje.

 

Tématem letošního ročníku byla zvěřina.

Střední školu obchodu, řemesel a služeb Žamberk reprezentovaly žákyně 2. ročníku oboru kuchař - Adéla Maťašovská , Denisa Šarközyová.

Do soutěže si pod odborným vedením učitele OV p. Romana Janyše připravily „Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou, glazírovanou zeleninou a s perníkovými knedlíčky“.

V závěrečném hodnocení se naše žákyně umístily na 1. místě, a zhodnotily tak dobrou úroveň přípravy žáků oboru kuchař.

Soutěže se zúčastnilo pět škol gastronomického zaměření a umístily se:

1. Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk

2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Chrudim

3. Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň

4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Polička

CHAMPION GASTROSLAVNOSTÍ

Labská Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s.r.o.

Za Střední školu obchodu, řemesel a služeb Žamberk,

Jindřich Horyna, vedoucí učitel OV

Back to top