
Dne 18. 5. 2019 se v Litomyšli již pošesté konala v rámci Městských gastronomických slavností M. D. Rettigové soutěžní přehlídka odborných gastronomických škol Pardubického kraje.
Tématem letošního ročníku byla zvěřina.
Střední školu obchodu, řemesel a služeb Žamberk reprezentovaly žákyně 2. ročníku oboru kuchař - Adéla Maťašovská , Denisa Šarközyová.
Do soutěže si pod odborným vedením učitele OV p. Romana Janyše připravily „Srnčí hřbet s pomerančovou omáčkou, glazírovanou zeleninou a s perníkovými knedlíčky“.
V závěrečném hodnocení se naše žákyně umístily na 1. místě, a zhodnotily tak dobrou úroveň přípravy žáků oboru kuchař.
Soutěže se zúčastnilo pět škol gastronomického zaměření a umístily se:
1. Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk
2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Chrudim
3. Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň
4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Polička
CHAMPION GASTROSLAVNOSTÍ
Labská Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s.r.o.
Za Střední školu obchodu, řemesel a služeb Žamberk,
Jindřich Horyna, vedoucí učitel OV