Dne 15. 5. 2018 k nám v rámci navázané odborné spolupráce zavítali zaměstnanci z Wellness hotelu VISTA z Dolní Moravy - manager Petr Kuželík a šéf kuchař Petr Svoreň se svým týmem.

 

Tohoto semináře se zúčastnili studenti oboru kuchař a cukrář ze 2. a 3. ročníků.

Seminář byl sestaven ze tří bloků:

1. Seznámení s resortem Dolní Morava provedl pan Petr Kuželík. 

Cílem bylo seznámit studenty s chodem takového resortu a s pracovní příležitostí , která poskytuje získání dovedností a znalostí z oboru gastronomie.

2. Příprava menu z přístupných surovin zdejší přírody a pečení chleba.

Všichni přítomní si vyzkoušeli zpracování domácího chleba, ochutnali připravené menu a sledovali jeho servírování od odborníků. Po celou dobu přípravy byl výklad, co se děje pod rukami zkušených kuchařů. Zajímavostí bylo, že některé použité suroviny si kuchaři doslova obstarávají vlastníma rukama. Ráno si natrhají na louce čerstvý žebříček, na jaře uštipují výhonky smrčků, které nakládají do oleje. Jejich prioritou je co nejvíce chutí těžit z okolní přírody.

3. Příprava pralinek

Odborný výklad z úst francouzského cukráře, příprava a nakonec ochutnávka. Dozvěděli jsem se, že obyčejné příchutě jako oříšek a karamel nejsou trendem dnešní doby. Nejžádanější je chilli paprička!

Seminář byl přínosem pro všechny zúčastněné. „ Je třeba zdokonalovat se v každém věku“.

 

Za obor cukrář Jiřina Dušková, učitelka odborného výcviku.

02

Back to top

facebook_page_plugin