Žákyně SŠ OŘS Žamberk zvítězila v gastronomické soutěži Olima cup 2016

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko, a Výstaviště Flora Olomouc pořádaly v rámci 21. ročníku festivalu gastronomie a nápojů soutěž Olima cup 2016. Soutěžního klání v kategorii kuchař junior se zúčastnila Veronika Krejsová, žákyně třetího ročníku oboru kuchař-číšník Střední školy obchodu, řemesel a služeb Žamberk. V silné konkurenci Veronika uspěla na výbornou a získala první místo v této kategorii.

Pro letošní ročník byla hlavní surovinou krkovice. Za pouhých 45 minut museli soutěžící uvařit minutkový pokrm s vhodnou přílohou a servírovat ho zkušené porotě. Současně si soutěžící, 30 minut před vlastním vařením, vylosovali tři suroviny, které museli vhodně zakomponovat do svého pokrmu.

Naše žákyně si s touto částí soutěže zkušeně poradila, přílohy poupravila a z vylosovaných surovin (těstoviny, parmazán, pršut) uvařila Vepřovou krkovici v čočkové fáši s hráškovou peřinkou, pošírovanou baby karotkou podávané v tagliatelovém hnízdečku. Soutěžní pokrm se setkal s kladnou reakcí odborné poroty. Veronika byla oceněna nejen za kvalitu, pestrost a nápaditost pokrmu, ale v neposlední řadě i za prezentaci, zručnost a rychlost. Za výborný výsledek jí patří velký dík, stejně jako učitelům odborného výcviku, kteří žákyni na tuto uznávanou a prestižní soutěž připravili.

Mgr. Karel Plíhal

Back to top

facebook_page_plugin